Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi delikatnie rozbij na 1,5-2 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu.
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal. Zmniejsz moc kuchenki na 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni.
Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Filet pokrój w paseczki i podaj z ryżem.
Czas na ryż - zagotuj 1,5 szklankę wody z olejem, curry, kurkumą i kostką Bulionu warzywnego WINIARY.
Wsyp ryż i fasolkę oczyszczoną i pociętą na kawałki (jeżeli używasz fasolki mrożonej, dodaj ją do ryżu, gdy jest prawie gotowy i gotuj przez 2-3 minuty).
Całość gotuj do wchłonięcia płynu, aż ryż będzie miękki.
Maria