Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placuszki bananowe to prosty sposób na słodką przekąskę lub szybki podwieczorek. Możesz je zjeść w domu, zabrać ze sobą na piknik lub jako lunch do pracy czy szkoły. Smakują one zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Placki bananowe możesz podawać z ulubioną konfiturą, miodem, syropem klonowym jogurtem lub bitą śmietaną. Świetnie pasują do nich też sezonowe owoce. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na placuszki bananowe.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Banany obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Na średniej mocy kuchenki rozgrzej patelnię (najlepiej z powłoką nieprzywierającą) z odrobiną tłuszczu.
Ciasto nakładaj łyżką i smaż powoli aż placki się zarumienią i urosną ok. 2-3 min. Po tym czasie placki obróć i smaż aż będą gotowe w środku i rumiane na zewnątrz.
Placki podawaj z ulubioną konfiturą, miodem, syropem klonowym czy bitą śmietaną.
Pola