Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karpia oczyść, pokrój na dzwonka, skrop sokiem z cytryny.
Warzywa oczyść, pokrój w słupki
W płaskim naczyniu ułóż warstwę warzyw i rybę.
Zalej 1 litrem wody, dodaj sól i gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 40 minut.
Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody.
Do ryby dodaj Żelatynę i rodzynki, dopraw solą, cukrem i pieprzem. Gotuj 10 minut. Odstaw do zastygnięcia.
Porcje karpia w galarecie podawaj na półmisku wyłożonym sałatą.
Piotr