Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdy z nas zna pyszny smak naleśników z serem, z dżemem lub z czekoladą. A co powiesz na słodką propozycję naleśników z budyniem i owocami? Słodki smak budyniu doprawiony Cukrem wanilinowym WINIARY i przełamany kwaskowatością sezonowych owoców powinien szczególnie posmakować najmłodszym. Dla urozmaicenia tego dania możesz podawać naleśniki z różnymi smakami budyniu – z czekoladowym, malinowym lub bananowym.
Wszystkie składniki na naleśniki przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Odstaw ciasto na 15 minut.
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie masła. Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy. Naleśniki odwracaj i zdejmuj z patelni jak ładnie się zarumienią.
Z 400ml litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania Budyniu o smaku waniliowym i dobrze wymieszaj. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany budyń ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Gotowy zostaw do ostygnięcia.
Na każdy naleśnik nakładaj po 2 łyżki budyniu, złóż na pół i jeszcze raz na pół. Podawaj z owocami i posypane cukrem pudrem. Podana liczba składników wystarcza na około 10 naleśników.
Aga