Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody, ostudź.
Gruszki obierz i pokrój w cząstki.
Z cukru przygotuj jasny karmel, dodaj masło i gruszki. Smaż przez 2 minuty.
Śmietanę ubij na sztywno, połącz z jogurtem oraz zimną galaretką.
Biszkopty pokrusz i rozłóż do 4 kompotierek, następnie ułóż połowę gruszek z karmelem. Zalej gęstniejącą masą.
Przełóż do schłodzenia do lodówki.
Deser podawaj udekorowany pozostałymi gruszkami i wiórkami czekoladowymi.
Marek
jak ubić śmietanę itp.