Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
W rondelku rozgrzać tłuszcz, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.
Następnie wlać 1l wody, wrzucić 2 kostki bulionowe i pokrojone ziemniaki, gotować około 20 minut.
Dodać przygotowaną paprykę i całość gotować około 10 minut.
Zupę zagęścić dodatkiem śmietany i mąki, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i Maggi.
Teresa