Chrupiące placki ryżowe podane w wersji wytrawnej to prawdziwy hit. Przygotujesz je błyskawiczne z zaledwie kilku składników. Placuszki ryżowe nie są kłopotliwe w przygotowaniu, ponadto trafią w gusta dzieci, jak i dorosłych. Są smacznym pomysłem na rodzinny obiad, śniadanie czy podwieczorek.
Placki ryżowe – łatwa receptura
Placki z ryżu to znakomita propozycja dla wszystkich miłośników chrupiących placków z aromatycznymi dipami. Przygotujesz je zaledwie w 30 minut. Ponadto zrobisz je z łatwo dostępnych składników, które być może masz już w lodówce. Przepis na wyborne placki ryżowe nie sprawi problemów nawet osobom, które nie mają zbyt dużych umiejętności kucharskich. O czego musisz zacząć? Ich głównym składnikiem jest ryż, a więc skup się na jego prawidłowym przygotowaniu. Dzięki kurkumie i kostkach WINIARY rosół drobiowy, ryż nabierze jeszcze lepszego smaku. W czasie gotowania ryżu możesz przygotować pozostałe składniki takie jak tarty ser i jajka. Po połączeniu składników pozostaje już tylko smażenie placuszków na złoty odcień. Po ich usmażeniu możemy zabrać się za pyszne dipy, które dopełnią całe danie. Majonez połącz z ostrą mieloną papryką i do drugiego naczynia podaj drugi dip czyli majonez z musztardą. Jak widzisz przygotowanie tej potrawy jest banalnie proste. Ryżowe placki jedz na ciepło od razu po przygotowaniu albo na zimno - jak wolisz. Smacznego.
Chrupiące placuszki ryżowe na każdą okazję
Danie to jest świetną propozycją dla wegetarian, jak i osób preferujących wszelkiego rodzaju placuszki. Zasmakują nawet małym dzieciom i będą znakomitym pomysłem na bezmięsny obiad dla całej rodziny. Placki ryżowe to potrawa, do której będziesz z pewnością wracać. Sprawdzą się idealnie nie tylko na rodzinny obiad, śniadanie, kolację czy podwieczorek, ale też na wszelkiej maści przyjęcia. Zjesz je ze smakiem w lecie, jak i w zimie. Jak widać, jest to potrawa niezwykle uniwersalna, która zasmakuje każdemu. Pyszne i chrupiące placki praktycznie rozpływają się w ustach. Wolisz wersję na słodki? Posyp je cukrem pudrem, polej miodem czy też dodaj owoce. Poleca się też serwować je z herbatą czy kawą zbożową. Smakują wybornie zarówno w wersji na słono, jak i na słodko, a nawet pikantnie.
Hanna