Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki na naleśniki przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Jeśli przygotowujesz wytrawną wersję naleśników pomiń cukier wanilinowy.
Odstaw ciasto na 15 minut.
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie masła. Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy. Naleśniki odwracaj i zdejmuj z patelni, jak ładnie się zarumienią.
Serek mascarpone wymieszaj z cukrem i nakładaj na każdy usmażony naleśniki 1 łyżkę. Zwiń naleśniki i podawaj z ulubionymi owocami.
Gotowe naleśniki możesz posypać jeszcze cukrem pudrem.
Podana ilość składników wystarcza na około 10 naleśników.
Klaudia