Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wymieszać sypkie składniki, tj. mąkę, kaszkę, cukier i proszek.
Truskawki można poprzekrawać na pół, a jabłka obrać i zetrzeć na tarce.
Do jabłek można dodać cynamon i rodzynki, jak kto lubi.
Na dno tortownicy zetrzeć na tarce masło, tak by pokryło dno, ale niezbyt grubą warstwą. Na to sypiemy warstwę sypką, potem truskawki (jabłka), znów warstwę sypką, truskawki (jabłka), warstwę sypką i na górę znów dajemy masło.
Piec w 180 stopniach przez 45 minut na złoto. W razie potrzeby dłużej.