Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso z kurczaka umyć.
Marchewki i pietruszki umyć, obrać.
Cebulę obrać. Liście kapusty dokładnie opłukać.
Tak przygotowane mięso oraz warzywa umieścić w garnku i zalać wodą – do przykrycia wszystkich składników. Gotować na małym ogniu przez ok. 30-40 minut.
W międzyczasie botwinę umyć, posiekać.
Ogórki obrać, pokroić w plasterki. Rzodkiewki umyć, usunąć łodyżki oraz ogonki i również pokroić w plasterki.
Koperek posiekać.
Gotowy buliony przecedzić. Mięso obrać, marchewki, pietruszki i kapustę pokroić – wszystko dodać do zupy.
Do garnka dodać przygotowaną resztę warzyw: botwinkę, ogórki i rzodkiewki.
W 600 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Zupy Jarzynowej Winiary, dolać do gotującej się zupy.
Całość gotować przez kolejne 15 minut.
Na koniec dodać posiekany koperek. Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Piotr