Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę odciśnij z nadmiaru kwasu, zalej wodą i ugotuj do miękkości.
Grzyby namocz i ugotuj. Następnie pokrój je w paski. Kminek zaparz w niewielkiej ilości wrzącej wody.
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż. Następnie dodaj do niego pokrojoną cebulę, jałowiec i 4 łyżki bulionu wołowego WINIARY. Podlej całość szklanką wody i duś do miękkości.
Tak przygotowane mięso, pokrojoną w kawałki kiełbasę, śliwki pokrojone w paseczki i dodaj do kapusty. Dołóż również koncentrat pomidorowy.
Dopraw pieprzem i majerankiem oraz dodaj wodę z kminku, odcedzając ziarenka.
Zagotuj całość.
Natalia