Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek posiekaj. Bakłażan pokrój w kostkę, a następnie usmaż go na rozgrzanej patelni z oliwą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż ok. 5-10 minut. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Kiedy bakłażan będzie już miękki i rumiany, dodaj sos i gotuj całość ok. 10 minut na małej mocy. Sos dopraw solą i pieprzem oraz dodaj posiekaną bazylię.
W międzyczasie, makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu. Powinien być al dente czyli lekko niedogotowany w środku. Po ugotowaniu odsącz w durszlaku i wymieszaj z sosem. Unikaj płukania makaronu zimną wodą.
Podawaj posypane serem pecorino i bazylią.
tst users