Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Możesz przygotować to danie z tego, co masz pod ręką, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Taki przepis na leczo świetnie się sprawdzi, gdy masz zabiegany dzień albo chcesz wykorzystać składniki, którymi dysponujesz i zrobić z nich smaczny, domowy posiłek. Jeśli lubisz gotować bez marnowania – mamy coś w sam raz dla Ciebie.
Przepis na leczo z pieczarkami
Leczo zwykle przygotowuje się w wersji mięsnej – z dodatkiem kawałków kiełbas, boczku lub innych wędlin. Jednak my zrobiliśmy to znane i lubiane danie bez mięsa. Same warzywa i sos w zupełności wystarczą, żeby zrobić coś dobrego do zjedzenia. W tym przepisie bazujemy na kilku składnikach. Są to pieczarki, bakłażan, cebula i papryka, a do tego sos zrobiony z WINIARY Pomysł na… leczo z tego, co masz pod ręką. Z powodzeniem możesz dodać tu też inne składniki, które akurat masz w swojej kuchni, jak np. cukinia, pieczarki, pomidory, ciecierzycę itp.
Gotowe wegetariańskie leczo możesz podawać np. z chrupiącym pieczywem, tortillą, chlebkami pita albo z makaronem. Wybierz swoją ulubioną wersję i ciesz się smacznym posiłkiem z bliskimi. Smacznego!
W garnku na gorącym oleju podsmaż pokrojone pieczarki, a następnie dodaj pozostałe warzywa i smaż razem kilka minut.
Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na… leczo dobrze wymieszaj z 300 ml zimnej wody.
Zalej całe danie, zagotuj i duś pod przykryciem na średnim ogniu przez 10 minut.
Anka