Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sekret rumianych i chrupiących nuggetsów z indyka tkwi w doskonałym cieście, w którym maczamy kąski z piersi przed smażeniem. Marynatę przyrządzamy z jajka, jogurtu, mąki i przypraw. Nuggetsy z indyka maczamy w tak przyrządzonym cieście, a następnie panierujemy bułką tartą i smażymy na złoto. Gotowe nuggetsy drobiowe podawaj z surówką Colesław lub z frytkami np. z marchewki. Świetnym dodatkiem jest też sos czosnkowy albo sos BBQ WINIARY.
Mięso umyć i pokroić na małe kawałki.
Jajka wbić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Dodać do nich jogurt, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Kawałki mięsa maczać w przygotowanym cieście. Następnie obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Smażyć na rumiano z obu stron. Poddawać sosem czosnkowym albo BBQ WINIARY.
Kuba