Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą tak, aby lekko przykrywała kapustę.
Kapustę gotujemy ok. 30 minut. Po 10 min, gdy woda jest już gorąca, dodajemy 2 łyżki bulionu WINIARY. Gotujemy jeszcze 20 min, aż do wchłonięcia się większości wody.
Na rozgrzanej margarynie smażymy cebulkę. Mieszamy z ugotowaną kapustą.
Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Kapustę można nakładać na półmiski i podawać jako dodatek do dań głównych.