Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Plastry łososia pokrój na paski szerokości około 3-4 cm.
Ogórka umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw pokrój na długie cienkie paski.
Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę – w piórka.
Szczypiorek pokrój na kawałki długości około 10 cm.
Twarożek wymieszaj z Sosem chrzanowym WINIARY.
Na pasku ogórka ułóż plaster łososia. Połóż łyżeczką lub wyciśnij odrobinę chrzanowego twarożku. Następnie dodaj odrobinę kiełków, po kilka pasków papryki i cebuli oraz po 2-3 kawałki szczypiorku.
Całość zwiń w dosyć zwartą roladkę tak, aby część warzyw wystawała odrobinę z jednej strony roladki.
Gotowe roladki podawaj w towarzystwie Sosu chrzanowego WINIARY.
Marzena