Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka i żółtka utrzyj z cukrem.
Dodawaj stopniowo Budynie (proszek), ser, olej i mleko. Masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
BEZA: Białka ubij na pianę, dodaj cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
Rozsmaruj na upieczonym cieście i piecz kolejne 10-15 minut w tej samej temperaturze.
Beata