Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj warzywa – cebulę obierz i posiekaj. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obierz, pokrój w kostkę.
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Dopraw słodką i ostrą papryką. Mięso skop obficie oliwą z oliwek.
Do kociołka lub garnka o grubszym dnie wrzuć mięso i obsmaż je.
Następnie do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż dalej, aż cebula się zeszkli.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do mięsa dodaj przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj.
Wlej wywar z warzyw lub gorącą wodę, tak żeby płyn zakrył mięso, dopraw solą i wędzoną papryką.
Gotuj ok. 40 minut pod przykryciem, uzupełnij poziom wody tak aby składniki były przykryte.
Dodaj marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler w razie potrzeby uzupełnij poziom wody.
Gotuj do momentu, aż warzywa będą półmiękkie.
Dodaj paprykę i gotuj przez około 10 minut.
Dorzuć pomidory z puszki, delikatnie wymieszaj, całość gotuj jeszcze przez około 5 minut.
W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem do smaku.
Erkira
Erkira