Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak rozmroź, odsącz na sicie z nadmiaru wody, a następnie drobno posiekaj.
Marchewkę, seler i pietruszkę obierz, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Usuń ości z dorsza.
Warzywa wrzuć do garnka wraz z filetami z dorsza. Wlej tyle wody, aby tylko przykryć rybę i warzywa.
Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli i gotuj na niewielkim ogniu przez 15 minut od momentu zagotowania.
Odcedź rybę i warzywa, wystudź. Osobno ugotuj ziemniaki.
Zmiel wcześniej ugotowane warzywa, rybę wraz z ziemniakami na niewielkich oczkach.
Dodaj 1 duże jajko, obrane i posiekane w bardzo drobną kostkę cebule oraz szpinak.
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej.
Uformuj małe kotleciki wielkości pięciozłotówki, panieruj je w bułce tartej i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Podawaj nadziane na małe widelczyki w towarzystwie sosu tatarskiego Winiary.
Marianna