Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka śledziowa to pyszna potrawa, która nadaje się na wiele okazji. Ma wyrazisty smak i wymaga odpowiedniej kompozycji. Na przykład ostrość cebuli dobrze skontrować słodyczą jabłka. Chcesz poznać idealny przepis na sałatkę śledziową ? Wypróbuj naszą propozycję sałatki śledziowej z kukurydzą! Jej składniki dobrane są tak, by zapewnić podniebieniu doskonałe wrażenia. Nie jest zbyt ostra, słona czy mdła w smaku – dokładnie taka, jakiej szukasz.
Aby wykonać sałatkę śledziową z kukurydzą, poza składnikami ujawnionymi w nazwie potrzebny będzie majonez dekoracyjny WINIARY, jabłko, pół cebuli, sól i pieprz. Zaczynamy jednak od marynowanych filetów śledziowych, z których ściągamy skórę (jeśli mają), a następnie kroimy je w kostkę. Jabłko (obrane) i cebulę (połówkę) także kroimy w kostkę i mieszamy razem ze śledziami. Odsączamy kukurydzę z zalewy i dokładamy do pozostałych składników. Dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
Sałatka śledziowa z kukurydzą nadaje się zarówno na domowe przyjęcie np. z okazji urodzin czy imienin, jak i na świąteczny stół. Świetnie sprawdzi się między innymi sałatkami, wędlinami czy serami.
Z filetów śledziowych zdjąć skórkę, pokroić w kostkę.
Obrane jabłko, selera i cebulę pokroić w kostkę, dodać do ryby.
Dodać odsączoną kukurydzę. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać majonez, wymieszać.
Oprószyć solą i pieprzem. Dodać majonez, wymieszać.
Sałatkę posypać orzechami włoskimi.
Honorata