Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obrane ziemniaki gotujemy, po ugotowaniu odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do ostudzenia, po ostudzeniu dodajemy jajko, mąkę, sól, pieprz. Wyrabiamy masę ziemniaczaną.
Kulki mozzarelli obtaczamy masą ziemniaczaną, formujemy kulki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju do momentu zarumienienia.
Gdy kulki się smażą, przygotowujemy sos. Opakowanie Winiary sos pieczarkowy dokładnie mieszamy z zimną wodą. Gotujemy na małym ogniu często mieszając.
Ziemniaczane kule wyciągamy kładziemy na ręcznik papierowy, by wsiąknął nadmiar oleju. Pózniej nakładamy i podajemy z sosem.
MARCO