Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę, cebulę, marchewkę chilli, drobno poszatkuj, następnie dodaj sól, 1 łyżeczkę miodu, sok z cytryny, majonez oraz posiekaną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj. WSKAZÓWKA: surówkę z kapusty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku lub w porcelanowej miseczce pod przykryciem. Wykorzystaj maksymalnie następnego dnia. Będzie świetna do każdego obiadu.
Sos sojowy wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Rybę połącz z zalewą i dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię grillową lub grill.
Usmaż lub zgrilluj rybę. Rybę możesz grillować na kawałku papieru pergaminowego, dzięki temu ryba na pewno nie przywrze do grilla. WSKAZÓWKA: Ryby wybieraj ze zrównoważonych połowów potwierdzonych certyfikatem. Surowe możesz zamrozić do czterech miesięcy. Jeśli chcesz wykorzystać je od razu, przechowuj je na najniższej półce w lodówce maksymalnie do 2 dni.
Bułki przekrój na pół i również ugrilluj.
Na spód bułki nałóż surówkę z kapusty, następnie rukolę, kotlet rybny, odrobinę keczupu, całość przykryj drugą połówką bułki.
Dawid