Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczne pulpety z kaszą manną to świetna propozycja na tradycyjny obiad. Gotowe pulpety możesz podawać z aromatycznym sosem, np. Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY.
Mięso przekładamy do miski. Następnie wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozprowadzamy bulion w 600 ml gorącej wody. Zalewam nim kaszę mannę, a następnie po ostudzeniu dodajemy ją do mięsa. Wyrabiamy całość aż do połączenia składników.
Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki, a następnie wrzucamy je na rozgrzany olej. Obsmażamy z każdej strony, aż się lekko zarumienią
Sos pieczeniowy WINIARY rozprowadzamy w 400 ml zimnej wody, dodajemy na patelnię z pulpetami i zagotowujmy.
Podajemy tuż po przygotowaniu.
Ilona