Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy! Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom! Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszne nadzienie, które przygotujesz w zaledwie kilka minut. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że wiosenne jajka faszerowane nabiorą delikatnego smaku.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Małgorzata
Przepyszne lekkie wiosenne jajeczka.
Dla osób liczących kalorie polecam aby połowę proporcji majonezu wymieszać z połową jogurtu naturalnego typu greckiego lub gęstą śmietaną.