Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1 cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.
Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok. 15 min.
Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok. 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.
Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
Aaaa