Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab pokrój na 6 plastrów, dobrze rozbij, a na każdym połóż plasterek szynki i pół plasterka sera. Pozwijaj w roladki, przekrój na pół.
Każdą roladkę złap wykałaczką i przesmaż na rozgrzanej patelni dosłownie 30 sekund po zewnętrznej stronie.
Ułóż w żaroodpornym naczyniu łączeniem do dołu.
Zawartość torebki POMYSŁ NA… dobrze wymieszaj ze śmietaną i 200 ml zimnej wody. Ciągle mieszając, doprowadź do wrzenia (nie gotuj). Zdejmij z ognia i zalej sosem roladki.
Na każdej roladce połóż pół plastra żółtego sera.
Włóż naczynie do rozgrzanego piekarnika (180°C bez termoobiegu lub 170°C z termoobiegiem). Piecz 20 minut.
Podawaj około 2 minuty po wyciągnięciu z piekarnika.
Bogusława