Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę kiszoną - najlepiej młodą, wycisnąć i drobno poszatkować, przełożyć do miski.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do kapusty.
Dodajemy oliwę i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Podajemy jako dodatek - gotowa tuż po przygotowaniu.
Babcia Adela
Babunia moja dodawała jeszcze
Drobno pokrojoną celule, trochę cukru, zamiast oliwy dodawała Olej.
Serwowala z schabowym i ziemniaczkami.