Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy,
Następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach.
Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach, a ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Bulion wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości.
Następnie dodajemy starte buraczki.
Zagotowujemy całość.
Doprawiamy do smaku jarzynką, maggi i pieprzem.
Dodajemy odcedzoną fasolę.
Zagotowujemy i podajemy posypując posiekaną zieleniną według uznania.