Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak i roszponkę grubo pokroić, wymieszać.
Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonego w półplasterki pomidora i odsączoną kukurydzę.
Dodać pokrojony w kostkę ser.
Ocet ukręcić z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem na gładki sos.
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser jest dość słony. Można dodatkowo doprawić do smaku pieprzem.
Magda