Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bigos z młodej kapusty króluje przede wszystkim na polskich stołach, chociaż musisz mieć świadomość tego, że można go przygotować na kilka różnych sposobów. Często podkreśla się, że w każdym domu bigos przygotowuje się inaczej, ale Ty możesz zrobić go po swojemu. Wystarczy, że zapoznasz się z naszym ekspresowym przepisem, a zaserwujesz swoim gościom wyśmienity bigos z młodej kapusty z kiełbasą i koncentratem. Brzmi dobrze? Czym prędzej zabierz się za lekturę i zacznij działać w kuchni.
Bigos z młodej kapusty - smak, którego nie zapomnisz
Przygotowując bigos z młodej kapusty z kiełbasą pamiętaj o tym, że jest to idealna potrawa na każdą okazję. Możesz ją podać zarówno na rodzinnym obiedzie czy też w formie przekąski w trakcie odwiedzin kogoś bliskiego. To gwarancja niesamowitego smaku, którego nie zapomnisz przez długie miesiące. Bigos przygotowywany z młodej kapusty jest aromatyczny, pełen wysublimowanych i delikatnych smaków oraz gotowy do podania z chlebem czy też grzankami. Na czym musisz się skupić? Na ugotowaniu kapusty wraz z marchewką i przyprawą uniwersalną WINIARY Ziarenka Smaku oraz podsmażeniu boczku, kiełbasy i cebuli. Całość gotujesz później przez kilkadziesiąt minut, wykańczając potrawę koncentratem pomidorowym i ulubionymi przyprawami oraz ziołami. Bigos z młodej kapusty na kiełbasie to danie, które na stałe zagości na Twoim stole. Chcesz się o tym przekonać? Spróbuj raz, a na pewno szybko powrócisz do tego wyjątkowego dania. Przepis na bigos z młodej kapusty nie jest zbyt skomplikowany, a dodatkowo zaskoczy Cię łatwością oraz szybkością przygotowania. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z Twoim planem, poleć tę potrawę swoim bliskim.
Bigos z młodej kapusty na kiełbasie - potrawa, którą za każdym razem możesz udoskonalać
Godne podkreślenia jest to, że bigos z młodej kapusty z kiełbasą za każdym razem możesz udoskonalać. Kluczem do sukcesu jest doskonała znajomość Twoich preferencji kulinarnych/smakowych oraz oczekiwania Twoich gości. Jednym razem dodasz więcej koncentratu, a innym zdecydowanie mniej. Możesz też sięgać po różne przyprawy i zioła oraz dodatki, zależnie od swoich potrzeb.
Kapustę oczyść, przekrój na połowę i pokrój w kostkę, a następnie sparz wrzątkiem i odsącz.
Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę.
Marchewkę oczyścić i pokrój w cienkie plasterki i dodaj do kapusty.
Na oleju zrumień boczek, dopraw Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, dodaj pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem, zeszklij i połącz z kapustą.
Gotuj razem przez około 10 minut.
Kiełbasę podsmaż na suchej patelni i dodaj do bigosu. Dodaj koncentrat pomidorowy i ketchup.
Gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Grzegorz