Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z kolb kukurydzy usuwamy liście. Ostrym nożem ścinamy z kolb ziarna kukurydzy.
Cebulę kroimy w kostkę, por w talarki. Tak przygotowane warzywa podduszamy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.
Do podduszonych warzyw dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku, chwilę smażymy.
Dodajemy ziarna kukurydzy, podlewamy całość 0,5 l wody, zagotowujemy, gotujemy 10 minut.
Zawartość opakowania z Zupą jarzynową Nasza Specjalność WINIARY rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do gotujących się warzyw, gotujemy 5 minut.
Zupę miksujemy, przecieramy przez sitko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę podajemy ze śmietanką i pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni. Posypujemy listkami tymianku.