Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karmazyna rozmrozić, umyć, wyjąć ości, tak by ryba pozostała w całości.Skropić obficie sokiem z cytryny.Posolić, posypać pieprzem i przyprawa węgierską.
Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami słoniny, ułożyć równą warstwę uszatkowanych jarzyn, na nich rybę, do której włożyć 3 surowe ziemniaki, spiąć rozcięcie wykałaczkami.Na wierzchu w poprzek ułożyć paseczki słoniny, rozłożyć kawałeczki masła.
Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec 25-30 minut.Ładnie zrumienioną rybę podawać posypaną obficie posiekaną zieleniną.
Jerzy
.