Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjne polskie flaki bazują na żołądkach wołowych. W tej propozycji jednak możesz stworzyć flaczki z żołądków drobiowych. Aromatyczna i gęsta zupa doprawiona jest bulionem drobiowym WINIARY, przez co zachwyci ona również niejadków. Zobacz, jak serwować podroby, by były one bazą do pysznych posiłków!
Żołądki oczyścić, umyć, zalać 2 litrami wody i zagotować.
Gotować 1,5 - 2 h, aż żołądki zmiękną, doprawić bulionem drobiowym WINIARY. Odszumować.
Odcedzić żołądki, a do powstałego wywaru dodać obrane i starte warzywa, a także imbir oraz przyprawy.
Żołądki kroimy w paski, dodajemy do wywaru i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Barbara