Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę jaglaną wsypujemy na suchą patelnię, prażymy, często mieszając, aby kasza się nie przypaliła. Prażymy do momentu, aż poczujemy przyjemny wyraźny aromat.
Przesypujemy kaszę do sitka, przelewamy wrzątkiem, przekładamy kaszę do małego rondelka.
Dodajemy do kaszy szklankę mleka owsianego, szczyptę soli, przykrywamy pokrywką, gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy starte na tarce jabłko i kilka kropel ekstraktu waniliowego.
Zdejmujemy rondelek z kuchenki, dodajemy resztę mleka i miód, mieszamy.
Do jaglanki dodajemy szczyptę cynamonu, świeże owoce i bakalie.