Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sześć jajek ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do miski.
Do żółtek dodaj awokado i dokładnie rozgnieć widelcem. Dopraw solą i pieprzem.
Pozostałe jajko roztrzep w misce. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.
W małym rondelku rozgrzej olej. Połówki jajek panieruj najpierw w surowym jajku, a następnie w bułce i ostrożnie wkładaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złocisty kolor, po czym wyjmuj łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Miejsca po żółtkach w połówkach jajek wypełniaj wcześniej przygotowanym farszem.
Na wierzchu każdego faszerowanego jajka układaj ugotowane lub odgrzane na patelni krewetki i dekoruj kolendrą lub natką pietruszki.