Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka faszerowane w skorupkach to pomysł na pyszną przekąskę albo oryginalne wielkanocne śniadanie dla całej rodziny. Dodatek majonezu i koperku sprawia, że jajka są kremowe i delikatne! Bez wątpliwości staną się nieodłącznym elementem świątecznego menu.
Jajka ugotuj na twardo ok. 5-6 min we wrzątku. Po tym czasie lekko przestudź i przetnij ostrym nożem na połowę. Przy pomocy łyżeczki wydrąż żółtko i trochę białka, tak aby stworzyć miejsce na farsz.
Pozostałe części jajka wrzuć do miski i rozdrobnij widelcem. Dodaj majonez Winiary i posiekany koperek. Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj odrobinę bułki tartej aby farsz nie był zbyt luźny.
Tak przygotowaną masą napełnij jajka. Wierzch posyp bułką tartą i tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanej patelni – od strony bułki tartej – aż się zarumienią. Jajka możesz również upiec w piekarniku.