Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta to przekąska, którą możesz przygotować samodzielnie, by zrobić pyszną niespodziankę znajomym lub rodzinie. Wygląda wyjątkowo apetycznie, smakuje wspaniale, a przy tym jest wygodna do jedzenia. Połączenie chrupiącego ciasta z delikatnym farszem podbije serce każdego smakosza. Oto przepis na sukces kulinarny i… towarzyski! Musisz go wypróbować!
Z porcji ciasta wykrój 6 kółek, tak aby wyłożyć nimi foremki do tartaletek.
Na patelni rozpuść masło i przesmaż drobno posiekanego pora. Kiedy już będzie miękki, przestudź, dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez i parmezan, wymieszaj.
Ciasto w tartaletkach nakłuj widelcem, nałóż farsz porowy i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 20-25 minut.
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty), na każdej tartaletce układaj po 2 połówki, posyp rzeżuchą.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!