Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka z pastą z suszonych pomidorów i wstążeczką z ogórka doskonale sprawdzą się jako przekąska o każdej porze dnia. Są pyszne, wygodne do jedzenia i łatwe do przygotowania. Ozdobione wstążeczką z zielonego ogórka prezentują się bardzo wiosennie i dekoracyjnie. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak łatwo z kilku prostych składników możesz przyrządzić smaczną i efektowną przekąskę.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Cztery z nich przekrój na równe połówki i delikatnie wyjmij żółtka.
Jedno całe jajko oraz wyjęte wcześniej żółtka włóż do miseczki, dodaj 2–3 suszone pomidory, ser feta i Majonez Dekoracyjny WINIARY. Całość zmiksuj na gładką pastę.
Resztę suszonych pomidorów posiekaj bardzo drobno i dodaj do pasty. Całość dopraw pieprzem.
Ogórka ze skórką umyj bardzo dokładnie i pokrój wzdłuż na cienkie plastry (najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw). Ułóż na talerzu i skrop odrobiną cytryny.
Połówki jajek wypełnij przygotowaną pastą, używając rękawa cukierniczego lub łyżeczki.
Na wykałaczki nabij plasterki ogórka tak, żeby ułożyły się we wstążkę. Każdą połówkę jajka z pastą udekoruj ogórkową wstążką.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!