Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szykujesz grilla i chcesz zaskoczyć swoich bliskich niebanalną przekąską? A może masz w lodówce kilka grillowanych warzyw z wczorajszego obiadu? W obu przypadkach możesz przygotować naszą pyszną kanapkę z grillowanymi warzywami i klopsikami warzywnymi, która podbije serca i podniebienia zarówno mięsożerców, jak i fanów wegetariańskiej kuchni.
Prosta, wegetariańska przekąska z grillowanymi warzywami
Przygotowanie takiej kanapki nie zajmie Ci wiele czasu – jeśli masz już pod ręką grillowane warzywa, będzie to tylko kilka minut. A jeśli chcesz przygotować ją od zera, zacznij od zamarynowania pokrojonych warzyw. Po ok. 10-15 minutach upiecz je w piekarniku lub wrzuć na ruszt. Dołóż do nich też klopsiki warzywne Garden Gourmet (to smaczna alternatywa dla doskonale znanych, mięsnych klopsików). Gdy te składniki będą zgrillowane, ułóż je na przekrojonej na pół bagietce i dodaj ulubione dodatki, np. tartą mozzarellę, rukolę, pikantną papryczkę lub/i posiekane, świeże zioła. Całość podkręć sosem meksykańskim Salsa WINIARY. Smacznego!
Warzywa do grillowania pokrój w 0,5 cm plastry. Zamarynuj je w oliwie, czosnku oraz soli i pieprzu. Smaż na rozgrzanym ruszcie lub upiecz w piekarniku. Razem z warzywami usmaż/upiecz pulpeciki Garden Gourmet (wcześniej skrop je oliwą z oliwek).
Bagietkę zgrilluj i posmaruj wybranym sosem WINIARY. Dodaj grillowane warzywa, pulpeciki Garden Gourmet oraz wybrane dodatki.