Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać listek laurowy, angielskie ziele, owoce jałowca i gotować pod przykryciem około 15 minut.
W międzyczasie pokroić kiełbasę i boczek, włożyć na patelnię, podsmażyć, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.
Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować, przyprawić do smaku.
Czesław Jerzy