Parówki w cieście stają się coraz popularniejszym daniem, które podbija serca Polaków. Doskonale sprawdzą się jako kolacja, a nawet jako przekąska na imprezę rodzinną czy odwiedziny znajomych.
Przepis na parówki w cieście
Książki kucharskie obfitują w rozmaite przepisy na parówki w cieście. Który z nich jednak jest najsmaczniejszy i najprostszy w przygotowaniu jednocześnie? Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak najlepiej przygotować parówki w cieście. Przepis na parówki w cieście został przygotowany z myślą o osobach niedoświadczonych, jak i wprawionych kucharzach. Cienkie parówki w delikatnym cieście na pianie z białek, wzbogacone o Ziarenka Smaku należy usmażyć w oleju i podawać z ostrym Ketchupem Winiary. Można je podawać przy okazji spotkań rodzinnych lub też przygotować dla siebie czy dzieci w formie smacznej przekąski, co czyni z nich bardzo uniwersalną potrawę. Danie zdobywa coraz to większą popularność nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie.
Parówka w cieście - przepis i przygotowanie
Przygotowanie parówek w cieście powinno zająć około 30 minut, w zależności od różnych czynników, które mogą nastąpić. Aby parówka w cieście została prawidłowo przygotowana, należy wykonać kilka kroków. Na samym początku należy delikatnie obrać i poprzekrawać parówki na połowy. Warto zaznaczyć, że czynność lepiej zrobić delikatnie niż szybko i przy wykorzystaniu ostrego noża. W innej sytuacji można bowiem uszkodzić parówkę, która może już nie nadawać się do wykorzystania w tym daniu. Cała czynność zajmuje około 4 minut pracy. Następnie powinno się połączyć żółtka z mlekiem i 4 łyżkami wody, a białka z jaj ubić na pianę. Powstała w ten sposób mieszanina powinna być stale mieszana. Podczas tego procesu należy powoli wsypywać mąkę, cały czas mieszając, a następnie dodać ubitą wcześniej pianę z białek i zieleninę. Mieszanie wraz z dodawaniem mąki może zająć najwięcej czasu. Nie warto niepotrzebnie się spieszyć, gdyż można niewłaściwie ubić pianę lub źle przygotować ciasto. Powstałe w ten sposób ciasto trzeba jeszcze doprawić ZIARENKAMI SMAKU i pieprzem, aby nadać mu odpowiedni smak. Przekrojone wcześniej parówki należy teraz zanurzyć w cieście i podsmażyć na rumiany kolor na rozgrzanym wcześniej oleju. Po usmażeniu wszystkich parówek pozostanie jedynie przełożenie ich na talerz lub półmisek i podanie na gorąco z Ketchupem WINIARY. W ten właśnie sposób na Twoim talerzu może pojawić się smaczna parówka w cieście. Przepis umożliwia proste wykonanie dania, a następnie jego spożycie z wyjątkowym smakiem.
Takie sobie pytanko