Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Drożdże wymieszać z wodą i cukrem, dodać pozostałe składniki - mąkę, ½ łyżeczki soli, 2 łyżki oleju. Połączyć wszystkie składniki.
Masę odstawić na pół godziny do wyrośnięcia, po tym czasie uformować placki i upiec na grillu.
Ogórki zetrzeć na tarce, wymieszać z solą i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie odcisnąć z nadmiaru wody i wymieszać z Majonezem Lekkim WINIARY, jogurtem naturalnym, czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Przygotować szaszłyki z klopsików i szalotki. Cukinię pokroić w plastry, wszystko zgrillować. Z marchewki zrobić wstążki za pomocą obieraczki do warzyw.
Przygotowane podpłomyki posmarować sosem tzatziki, ułożyć gotową cukinię, marchewkę i szaszłyki. Udekorować rukolą.