Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka natrzyj porządnie Salsą Meksykańską Winiary, a następnie umieść w misce i zalej maślanką. Odstaw do zamarynowania min. na godzinę, a najlepiej na całą noc.
Po tym czasie kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego lub do głębokiej blaszki.
Ziemniaki przekrój na połówki lub ćwiartki. Marchewkę obierz i pokrój na duże kawałki. Razem z ziemniakami dodaj do kawałków kurczaka. Całość skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190° C i piecz ok. 45min do max godziny. Podawaj posypane posiekanym koperkiem lub kolendrą.