Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, czosnek i paprykę oczyść, pokrój w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek, chili i oregano. Mieszając smaż przez 1 minutę. Dodaj mięso i wkrusz Kostkę Mięsną WINIARY.
Gdy mięso będzie już wysmażone dodaj pomidory.
Dopraw solą i pieprzem. Wlej 100 ml wody. Przykryj i duś na małym ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Dodaj paprykę. Gotuj pod przykryciem przez kolejne 10 minut.
Na koniec dodaj odsączoną fasolę i kukurydzę, zagotuj razem.
Podaj na gorąco z białym ryżem.
Ryszard