Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszna sałatka z grillowanymi kotlecikami, którą będą się delektować nie tylko wyznawcy kuchni roślinnej. Obok przysmaków prosto z rusztu tj. fasolki, cukinii i awokado mamy tu jeszcze orzeźwiające pomidorki koktajlowe i nadające ostrości kwiaty nasturcji. Całość dopełniłam Dressingiem WINIARY, który świetnie połączył wszystkie składniki, nadając moim warzywom cudownego aromatu. Ta kolorowa sałatka będzie fenomenalnym odkryciem dla gości, którzy są weganami, pozostają na diecie lub po prostu uwielbiają warzywa.
Fasolkę blanszujemy. Skropione olejem fasolki oraz pokrojone w plastry awokado i przygotowane obieraczką plastry cukinii grillujemy na tacce lub bezpośrednio na ruszcie przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią.
Pomidorki przekrawamy na połówki lub ćwiartki.
Skropione oliwą kotleciki grillujemy na tacce prze kilka minut.
Na półmisek wykładamy na przemiennie wszystkie składniki sałatki, a na około 15 minut przed podaniem polewamy Dressingiem WINIARY. Na górę kładziemy kwiaty nasturcji.