Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku zagotuj wodę ze śmietanką i bulionem WINIARY. Kiedy płyn się zagotuje powoli cały czas mieszając, wsyp kaszkę i gotuj na małej mocy ok. 15 minut - od czasu do czasu mieszając.
Cebulę posiekaj. Boczniaki pokrój w drobną kostkę. Ser pokrusz w palcach.
Na patelni z odrobiną oleju obsmaż boczniaki, aż staną się rumiane i stracą objętość. Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie. Na koniec całość dopraw wędzoną papryką.
Ugotowaną kaszę nałóż na talerz. Wierzch posyp przygotowaną wcześniej okrasą z cebuli i grzybów oraz pokruszoną bryndzą.
Klasyczna wersja jest podawana ze skwarkami z boczku lub słoniny.