Co to jest – zielone, bardzo zdrowe i trzeba dorosnąć, by pokochać jego smak? To oczywiście szpinak! Aż trudno uwierzyć, że większość dzieci nie znosi jego widoku… Przygotuj
zapiekankę makaronową ze szpinakiem według naszego przepisu i zobacz, jak zmieniają się gusta kulinarne twojej rodziny!
Jak przyrządzić zapiekankę makaronową ze szpinakiem ? Zgromadź potrzebne składniki: makaron świderki, szpinak, szynkę konserwową, cebulę, czosnek, żółty ser, śmietankę 12% oraz WINIARY Pomysł na...
zapiekankę makaronową z serem.
Przepis na
zapiekankę makaronową ze szpinakiem jest prosty. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i dodaj na nie obraną i pokrojoną w półplasterki cebulę, szpinak i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Duś całość przez chwilę.
Zmieszaj śmietankę z wodą, a następnie rozprowadź w niej WINIARY Pomysł na...
zapiekankę makaronową z serem. Zagotuj w dużym garnku. Pokrój w paski szynkę i wraz z zawartością patelni oraz ugotowanym makaronem dodaj do garnka, zagotuj po raz kolejny i przełóż całość do naczynia żaroodpornego. Posyp z góry startym żółtym serem i wstaw do piekarnika. Zapiekaj w temperaturze 200 stopni przez pół godziny.
Zapiekankę makaronową ze szpinakiem podawaj na ciepło. To smaczne danie na pewno przypadnie wszystkim do gustu, a zawarty w nim szpinak dostarczy wielu witamin.
Komentarze 0