Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlewam około 1,5 litra wody, dodaję podudzia z kurczaka i gotuję około 40 minut.
Dodaję pokrojone w kostkę warzywa, lubczyk i gałązkę selera i gotuję około 15 minut.
Na 5 minut przed końcem doprawiam solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Do jarzynowej można dodać też ćwierć szklanki makaronu-gwiazdki.
Zupę jarzynową z żółtą fasolką podaję z groszkiem ptysiowym z ciasta zaparzanego.