Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polecam też przepisy na pyszne zupy ziemniaczane:
Zupa ziemniaczana z pańskiego stołu
Zupa ziemniaczaka krem z roladkami z boczku z suszoną śliwką
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy na złoty kolor cebulę (około 5 minut).
Ziemniaki i topinambura obieramy, myjemy i kroimy w równą kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy kolejne 5 minut.
Usmażone warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw (około 15 minut).
Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku pieprzem i kozieradką i dodajemy bezpośrednio do zupy mleczko kokosowe intensywnie mieszając.
Gotową zupę miksujemy blenderem. Podajemy z oliwą i rukolą.