Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do osolonej wody włożyć kości i zagotować wodę.
Do wywaru dodać opieczoną cebulę, korzeń pietruszki, por, 2 marchewki, czosnek, seler i wodę z ogórków kiszonych.
Ogórki zetrzeć na tarce na największych oczkach, dodać do zupy.
Gotować na małym ogniu.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i zioła.
Pod koniec można zabielić zupę śmietaną.
Doprawić pieprzem i solą,
Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Mirosław